Schrijf je levensverhaal

schrijftips autobiografisch schrijven
Schrijven van je eigen verhaal, dat is wat je kan losmaken als je vastzit. Als je merkt dat je eigen verhaal van verdriet of verlies na een tijdje niet meer gehoord wordt door een ander. Als je merkt dat je in je eigen cirkel ronddraait en wel eens een afslag zou willen nemen. Als je ziek bent geworden, verlies hebt geleden, je baan kwijt bent geraakt of op een andere manier gekwetst bent in en door het leven. Dan kan het helpen je verhaal, je ervaring opnieuw te vertellen. Op deze manieren wil ik je helpen bij het zorgen voor je verhaal:
    klik op afbeelding voor werkblad
  • Met tips en aanwijzingen uit het onderzoek van James Pennebaker, Expressive Writing. Met heel concrete stappen leert hij ons hoe we een trauma of nare gebeurtenis kunnen overleven door erover te schrijven. Hiervoor heb ik een toegankelijk werkblad: Zorg voor je verhaal gemaakt waarmee je zo aan de slag kunt. Natuurlijk heb ik het zelf uitgeprobeerd en ik kan je vertellen, het helpt! Het helpt om je eigen verhaal opnieuw te vertellen, met geduld naar jezelf te luisteren en door de pijn heen te gaan om vervolgens iets lichter weer verder te gaan. Mail me even als je dit ook wil ervaren! hoflandzorgt@gmail.com
rouw cursus


  • Wie hier tot grote steun is geweest in mijn eigen rouwverhaal, is Manu Keirse (lees bijvoorbeeld dit interview in Trouw). Zonder zijn inzichten in boeken en lezingen gedeeld, was ik nu niet in staat om anderen met verlies te helpen. Omdat ik mijn eigen verlies recht in de ogen durfde kijken. Met veel genegenheid wijs ik je daarom op zijn boeken en publicaties.

  • Ben je in je laatste levensfase aangekomen of denk je veel aan wat je nog zou willen delen? Op de website ikwilmetjepraten kun je tips krijgen voor het schrijven van een brief aan je naasten. Ook om de laatste dingen goed te regelen. 

Vraag niet bij verlies hoe gaat het, maar hoe ben jij de afgelopen uren doorgekomen?
 
Geen opmerkingen