Inspiratie


Gratis download: kwartetspel Innerlijke Ruimte


Wil je direct aan de slag?
Om de belangrijke vragen boven tafel te krijgen, heb ik de vragen van het boek van Carlo Leget, Van  levenskunst tot stervenskunst, omgewerkt tot een kwartetspel:Klik op deze link om het spel gratis te downloaden. Print het uit op stevig papier en je kunt het meteen gebruiken.
Dit zijn de vragen, in de vijf categorieën onderverdeeld:

Ik-Ander
·         Zo past dit verlies in het verhaal van mijn leven
·         Bij deze mensen kan ik mijzelf zijn
·         Deze relaties zijn veranderd door het verlies
·         Zo is mijn eigen identiteit veranderd
Doen-laten
·         Dit gaat er in me om
·         Dit doe ik om door te leven
·         Dit is wat ik niet (meer) wil
·         Dit kan een ander voor me doen

vasthouden – loslaten

·         Dit wil ik in ere houden
·         Dit wil ik loslaten
·         Dit mag nooit vergeten worden
·         Dit wil ik anders leren vasthouden

Vergeven-vergeten
·         Vergeven is de hoop op een beter verleden loslaten
·         Blijven vertellen betekent nooit vergeten
·         Pijnlijke dingen die nog dwarszitten
·         Losse eindjes die ik wil verweven in mijn verhaal
  
Geloven-weten
·         Hier vind ik rust
·         Hier kan ik op vertrouwen
·         Dit geeft kracht om verder te gaan

·         aan deze bron/levensbeschouwing ervaar ik steun

SYMBOOLWIJZER


symboolwijzer

Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal

Op zoek naar een lichter leven?

 Dan zoek ik met je mee. Omdat ik geloof in de kracht van verbeelding en creativiteit, heb ik de Symboolwijzer ontwikkeld.
Voor professionals om mee te werken: klik op deze link voor een kleine handleiding.


symboolwijzer toolkit


Ik hoop dat je reis er ook wat lichter door wordt.
Met het werken met verbeelding kom je directer bij je eigen gevoel. Bij hoe je jouw verlies of verdriet nu ervaart. Zonder daar al te veel woorden bij te hoeven gebruiken. Je stelt jezelf de vraag hoe het nu met je is en wat je jezelf voor later gunt.
Het werkt doeltreffend en gemakkelijk. En toch de diepte in.
Wil jij dit ook voor jezelf ervaren?

Klik op deze link om de symboolwijzer te downloaden


INSPIRATIESPEL

Inspiratiespel

De mens is als een huis met zeven kamers.*
Zeven kamers die staan voor je dagelijks leven. Stel je het zo voor:  iedere dag van je leven verblijf je korter of langer in een van deze kamers.  
1 Kamer van werk en leren 
2 Kamer van ontspanning
3 Kamer van dromen 
4 Kamer van bezinning 
5 Kamer van creatief zijn/ spelen 
6 kamer van (ver)zorgen 
7 kamer van communiceren 
In al deze kamers verblijven we. Gedurende een dag, een week, een jaar, een leven. Met dit spel krijg je inzicht in jezelf. Door de verschillende kamers binnen te gaan en de verschillende vragen te beantwoorden. Spelenderwijs een lichter leven.

*De vragen en opdrachten van dit spel zijn ontleend aan het boek Zeven kamers – praktijk voor de ziel. Beatrijs Hofland (2015), uitg. Free Musketeers.
E-book Tekst als troost

 Dit boek is voor iedereen die te maken heeft met verlies en verdriet. Voor wie zoekt naar woorden om het zware wat lichter te maken. Verwacht geen hulpboek met taken en fasen waar je doorheen zou moeten, maar een (soms kritische) verzameling teksten en gedachten die verlies en verdriet van woorden voorzien.


Als je iemand verliest, lijkt het soms of dat je leven voorgoed verandert. Alles waar je zeker van was, waar je op hoopte of waar je op kon vertrouwen, staat op losse schroeven. Heb je dit meegemaakt, dan vertel ik je nu niets nieuws. Wat misschien wel nieuw voor je is, is dat verdriet zich soms laat verzachten. Door middel van woorden. Als iemand de juiste woorden voor je vindt, woorden die hun betekenis krijgen doordat ze jou gegeven worden, kan dat troosten. Wil je weten of dit ebook ook jouw weg wat lichter kan maken? Kijk dan hier naar een preview.

Te koop bij Bol.com 


Beatrijs Hofland
Tekst als troost
Voor iedereen die leeft met verlies en verdriet. En zichzelf of anderen daarin wil bijstaan. Een (soms kritische) verzameling teksten en gedachten die verlies en verdriet van woorden voorzien.
€9,95 E-book
                                         

Ervaringen met de symboolwijzer:


Ik koos de engel. Omdat ik die bijstand heb gevoeld toen ik het moeilijk had. Voor later kies ik de boom, omdat ik stevig wil staan

Ik heb de ster gekozen. Een beetje licht in donkere tijden. Voor later ja. Voor nu kwam ik op de bloem, kwetsbaar en mooi.

Dat geeft veel energie zeg! Even niet zoveel praten, maar gewoon op gevoel kiezen. Dit doe ik elke dag even. Leuk bedacht. Voor professionals: wil je de symboolwijzer in je werk inzetten, dan kan dat op verschillende manieren. Ik help je er graag bij op weg. Ook kun je bij mij de symboolwijzer bestellen, op stevig geplastificeerd karton (a-4 formaat) met de bijbehorende symbooltjes in een mooi houten kistje. En natuurlijk ook de kleinere symboolwijzers, op postkaart formaat.

Zeven kamers- praktijk voor de zielHet boek van Beatrijs is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar verdieping in relaties en i de omgang met opgroeiende kinderen
 Zeven kamers – praktijk voor je ziel: het tweede boek van schrijfster en theoloog Beatrijs Hofland. Dit boek neemt je mee de diepte in. Een verkenning langs zeven belangrijke levensthema’s, met als motto: ‘Mensenkind ga op je eigen benen staan. Dan kan ik met je praten’. Zeven kamers is een boek dat je bewust wil maken. Bewust van je eigen dagelijks leven, dat soms al te onbewust aan je voorbij gaat. Een boek dat dieper graaft en je mee op weg neemt naar zeven belangrijke levensgebieden. Communiceren, zorgen, leren, spelen, ontspannen, verdiepen en tenslotte dromen. Van poëzie tot mindfulness, van André Kuipers tot Mandela. Het boek dat je wilt lezen als je te maken hebt met belangrijke levensvragen. Zeven kamers biedt je een nieuw perspectief, met tips en vragen om wat spiritueler in het leven te staan. Een mens als een huis met zeven kamers: thema's waar je je dagelijks even of langer mee bezig zou willen houden. Dit boek neemt je mee in de hoop dat je een diepere laag ontdekt. En op eigen benen leert staan. Te bestellen bij o.a. Bol.com  als e-book en paperback.

Beatrijs Hofland
Zeven kamers
Zeven kamers is het tweede boek van schrijfster en theoloog Beatrijs Hofland. Dit boek neemt je mee de diepte in. Een verkenning langs zeven belangrijke levensthema’s, met als motto: ‘Mensenkind ga op je eigen benen staan. Dan kan ik met je praten’.
€19,50 Paperback


<

Geen opmerkingen