Hoflandzorgt voor een goed afscheid


Woord beeld bij afscheidZoek je een ervaren spreker voor je viering, dienst, of presentatie?
Dan kan ik je wellicht van dienst zijn.
Met mijn achtergrond als theoloog, geestelijk verzorger en docent weet ik van jouw bijeenkomst een sfeervol geheel te maken. Mijn stijl is rustig, aandachtig, met aandacht voor de juiste woorden en beelden. 
Inmiddels heb ik ruime ervaring in het voorgaan in (kerk)diensten, vormgeven van rituelen rond afscheid en rouw en vieringen. Ook presentaties en lezingen over diverse thema's behoren tot de mogelijkheden. Denk hierbij aan:
  • palliatieve zorg
  • spiritualiteit in het dagelijks leven
  • mindfulness

Van huis uit ben ik Protestant, maar in mijn werkkring begeleid ik mensen van alle geloofs- en levensbeschouwelijke richtingen.
Het vormgeven van een dienst of afscheidsritueel gaat altijd in overleg en daarbij richt ik me op datgene wat jij belangrijk vindt. Neem gerust contact op om te overleggen.


Beatrijs Hofland voorganger Drimmelengesprek aanvragen beatrijs hofland


Teksten van troost rond een afscheid zijn vaak bedoeld om de ander echt te laten zien zoals hij of zij was. In een memoriam, op een gebedsprentje, de woorden in de rouwadvertentie. Natuurlijk ook bij een afscheid van iemand die met pensioen gaat, of gaat emigreren of verhuizen.
Afscheid is pas goed als je een mooi, eerlijk beeld geeft en deelt van de mens die vertrekt. Na een afscheidsdienst vraag ik dan ook de aanwezigen niet of ze het mooi vonden, maar of hun geliefde is recht gedaan. Recht doen, dat kan in woord en beeld. In ritueel en tekst.

Meer gedichten en tekst lees je hier: Gedichten als troost

Gratis kaartjes met troostende teksten vind je hier: 


Reacties van anderen op een dienst of presentatie:

Je spreekt heel open en rustig. Prettig om naar te luisteren.
Wat een mooi taalgebruik! Ik heb ervan genoten.
Dank je wel voor je fijne woorden. Geen opmerkingen