Hemelsblauw coaching


                             
Hoe brengt verbeelding je van wat er nu is (een
crisis, ziekte, slecht nieuws, verlies) naar een nieuw perspectief waar er weer
plek is voor hoop, vreugde, dankbaarheid, zin in leven?
Verbeelding geeft je de kracht om:
-voorbij de harde feiten van je situatie te zien naar wat nog zou kunnen
gebeuren
-je bij dat wat je wenst of zou kunnen gebeuren ook een voorstelling te maken
-je verschillende scenario’s voor te stellen
-je in een ander te verplaatsen
-creatief te zoeken naar nieuwe mogelijkheden
Man soll alle Tage wenigstens ein kleines Lied hören, ein gutes Gedicht lesen, ein treffliches Gemälde sehen und, wenn es möglich zu machen wäre, einige vernünftige Worte sprechen. [Goethe]

Laat je verbeelding spreken
Jezelf versterken met verbeelding in ziekte of crisis. We werken met de symboolwijzer, meditaties, teken en schrijfopdrachten. Individuele begeleiding. 
Locatie: Den Hout, NB.
Ik nodig je uit om vol dapperheid je eigen verhaal te verkennen! Zodat je je leven overeenkomstig je eigen wensen kan leven.
'In je verbeelding is alles mogelijk'
Ei van Salvador DaliDeze wijze les leerde ik bij de leergang coachen met de verbeeldingstoolkit, van Jan Taal. Verbeelding, dat is iets wat we altijd bij ons hebben en wat wezenlijk verschilt van je fantasie of kunstenaarschap. Verbeelding kun je zien als je innerlijke zelf, die er als het zichtbaar wordt, altijd jouw eigen stempel meekrijgt. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit plaatje:
Een ei, op een dak. Staat dat voor vruchtbaarheid, voor kwetsbaarheid? Voor schoonheid of surrealisme? Heeft het jou iets te zeggen of juist helemaal niet? Alle antwoorden die jij geeft, zijn goed en sterker nog, hebben iets te vertellen over jou.
Als je in een periode van ziekte of rouw zit,
kun je de wereld om je heen heel anders waarnemen dan daarvoor. Soms lijkt alles doordrongen van een symboliek die het daarvoor niet had, of die je niet waarnam. Er ontstaat een soort betekenisverdichting. Heb je net een nieuwe levensstart gemaakt, dan zie je dat ei misschien als bron van nieuw leven en kies ik dit beeld:
Als je echter net een slechte diagnose hebt gehad of hebt een naaste verloren, dan vertaalt dat beeld zich misschien zo:
Wat helpt het nu om je een voorstelling te maken van je verdriet? Dat beeld is een startpunt voor wat er in je leeft. Misschien, en je bent dan niet de eerste die dat ontdekt, is er in de donkere periode meer licht te ontdekken dan je dacht. En te weten hoe het echt met je is, zonder de mist van woorden die je niet kunt vinden of die maar afleiden, dat helpt bij het volgende: te weten wat je nodig hebt. Zoals iemand die ik hierbij coachte verwoordde: "Wat ik nodig heb, dat kan ik niet uitleggen. Maar wel tekenen". De tekening die volgde kwam recht uit haar hart. En al tekenend vormde het beeld zich meer met kleuren, vormen, symbolen van alles wat ze tekort kwam in het hier en nu en zichzelf wenste. Het tekenblad was al gauw te klein. Deze mooie ervaring kun je vrij gemakkelijk zelf opdoen. Maar ik leer je graag hoe je het tot een blijvend en persoonlijk verhaal kan maken.Heb jij in je leven te maken met:

  • rouw en verlies
  • levensvragen: waarom overkomt me dit, wat zijn de belangrijke thema's in mijn leven, wie is me nabij, waar put ik troost of kracht uit, wat houdt me nu bezig?
  • depressie
  • creativiteit die geblokkeerd is?
Durf dan samen, of alleen, de weg van de verbeelding te kiezen. Want je eigen innerlijk biedt antwoorden die een ander je nooit zou kunnen geven!Je kunt contact met me opnemen via e-mail en telefoon: 06 41175648
Dan kijken we samen of we een gesprek via chat, e-mail, telefoon of live vormgeven.Creativiteit is het pad van de nieuwsgierigheid, creatief leven is "stelselmatig het pad van nieuwsgierigheid verkiezen boven het pad van angst". [Elizabeth Gilbert, in Big Magic]. Dat betekent dat je door te durven dansen, spelen, maken, schrijven, kleuren, kortom: te creëren  een goed tegengif tegen angst kunt vinden. Een weg uit wat je vasthoudt, een weg van loskomen en bevrijding. Een kracht die in staat is jouw unieke antwoord op grote levensvragen te vormen. Vragen als 'waarom overkomt me dit, wie ben ik nu ik niet meer kan..., naar welke talenten of beperkingen leef ik'.

Die scheppende kracht is tegelijk verbindend: als je jouw talenten deelt en toont aan de buitenwereld, schep je de mogelijkheid tot herkenning. Jouw verhaal verdient een toehoorder, jouw emoties op papier of in kleur of stem komen tot leven als er iemand is die meekijkt, die aanhoort. En zo wordt jouw verhaal niet een eindeloze herhaling, maar kijk je ook zelf  met nieuwe ogen. En dat zet weer de deur open voor verandering.

Als je die drie krachten op een rijtje zet: bevrijding, verbinding, verandering zie je meteen waarom ik geloof dat creativiteit een geweldige bron van bestaan kan zijn. Zo een die je altijd bij je hebt en waar je altijd uit kan putten. Zonder gelijk te denken aan Kunst met een hoofdletter.
Al lerend en creërend ben ik er achter gekomen dat er aan creativiteit veel is toe te schrijven en wil ik heel graag deze vondsten met je delen. Door ook jou de kans te geven je eigen creativiteit te her ontdekken en daarmee .... de weg naar je ziel.

Geen opmerkingen