Hemelsblauw coachingHeb je behoefte aan een goed gesprek? Om alles op een rijtje te zetten, helderheid te krijgen?
Dan kun je contact met me opnemen. Ik kan zowel goed luisteren als een lijn aanbrengen in wat misschien voelt als een warboel. Praten lucht op! Over:

  • rouw en verlies
  • levensvragen: waarom overkomt me dit, wat zijn de belangrijke thema's in mijn leven, wie is me nabij, waar put ik troost of kracht uit, wat houdt me nu bezig?
  • depressie
  • creativiteit weer laten stromenJe kunt contact met me opnemen via e-mail en telefoon: 06 41175648
Dan kijken we samen of we een gesprek via chat, e-mail, telefoon of live vormgeven.Vanaf oktober 2018


-Zorg voor je ziel:
jezelf versterken met verbeelding in ziekte of crisis. Een bewezen werkzame coachingsmethode met behulp van de Verbeeldingstoolkit (School voor Imaginatie)  Individuele begeleding.
Locatie: Den Hout, NB.
Voor creativiteit is moed nodig [Henri Matisse]                                
Hoe brengt verbeelding je van wat er nu is (een
crisis, ziekte, slecht nieuws, verlies) naar een nieuw perspectief waar er weer
plek is voor hoop, vreugde, dankbaarheid, zin in leven?
Verbeelding geeft je de kracht om:
-voorbij de harde feiten van je situatie te zien naar wat nog zou kunnen
gebeuren
-je bij dat wat je wenst of zou kunnen gebeuren ook een voorstelling te maken
-je verschillende scenario’s voor te stellen
-je in een ander te verplaatsen
-creatief te zoeken naar nieuwe mogelijkheden
[met dank aan prof. Hans Alma: Geestelijke verzorging als esthethisch proces]Creativiteit is het pad van de nieuwsgierigheid, creatief leven is "stelselmatig het pad van nieuwsgierigheid verkiezen boven het pad van angst". [Elizabeth Gilbert, in Big Magic]. Dat betekent dat je door te durven dansen, spelen, maken, schrijven, kleuren, kortom: te creëren  een goed tegengif tegen angst kunt vinden. Een weg uit wat je vasthoudt, een weg van loskomen en bevrijding. Een kracht die in staat is jouw unieke antwoord op grote levensvragen te vormen. Vragen als 'waarom overkomt me dit, wie ben ik nu ik niet meer kan..., naar welke talenten of beperkingen leef ik'.

Die scheppende kracht is tegelijk verbindend: als je jouw talenten deelt en toont aan de buitenwereld, schep je de mogelijkheid tot herkenning. Jouw verhaal verdient een toehoorder, jouw emoties op papier of in kleur of stem komen tot leven als er iemand is die meekijkt, die aanhoort. En zo wordt jouw verhaal niet een eindeloze herhaling, maar kijk je ook zelf  met nieuwe ogen. En dat zet weer de deur open voor verandering.

Als je die drie krachten op een rijtje zet: bevrijding, verbinding, verandering zie je meteen waarom ik geloof dat creativiteit een geweldige bron van bestaan kan zijn. Zo een die je altijd bij je hebt en waar je altijd uit kan putten. Zonder gelijk te denken aan Kunst met een hoofdletter.
Al lerend en creërend ben ik er achter gekomen dat er aan creativiteit veel is toe te schrijven en wil ik heel graag deze vondsten met je delen. Door ook jou de kans te geven je eigen creativiteit te her ontdekken en daarmee .... de weg naar je ziel.

Geen opmerkingen